Frukpaj
Här är ett gott recept på en god fruktpaj :)
Ingredienser (8 port).
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125g smör
1 äggvita
Citronkräm
1 äggula
1 msk maizenamjöl
2 msk strösocker
2 ½ dl mellangrädde
½ citron
Granering
Jordgubbar
Kiwi
Blåbär
Ljus gelé
Så här gör du
1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen i ca 30 min.
2. Citronkrämen: Blanda äggulan, maizena, strösockret och grädde i en kastrull.
3. Värm upp under omrörningen sjud tills krämen tjocknar.
4. Låt den svalna och smaksätt med riven citronskal och pressad citronsaft.
5. Sätt på ugnen på 225 grader.
6. Tryck ut degen i en normal stor pajform med låg kant.
7. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt den svalna.
8. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet.
9. Lägg på skivad frukt.
10. Smält gelén och pensla över frukten.
Mumms! :)