Äppelpaj!
Här är ett recept på min favorit efterrätt, äppelpaj :D
.. jag tyckte att ni också skulle få en lite snackbit, så här är receptet ;D
Tillagningstid: ca 40min
2 port. 4 port.
2-3 st äpple 4-5 st
1/2 msk margarin 1 msk
1 msk socker 2 msk
1/2 tsk kanel 1 tsk
50g margarin 100g
2 msk socker 3 msk
3/4 dl vetemjöl 1 1/2 dl
3/4 dl havregryn 1 1/2 dl
Sätt ugnstempraturn på 225 grader
1. Smörj en ugnssäker form.
2. Skala och skär äpplena i klyftor. Täck botten av formen med äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
3. Smält margarinet. Häll sedan margarinet i en skål och rör ner socker, havregryn och vetemjöl.
4. Fördela den smuliga blandningen över äppleklyftorna.
5. Grädda i ca. 20 min i mitten av ugnen. Pajen ska ha en ljusbrun färg.
Servera den ljummen med kall vaniljsås eller glass.
Hoppas det smakar :)
Nathalie
.. jag tyckte att ni också skulle få en lite snackbit, så här är receptet ;D
Tillagningstid: ca 40min
2 port. 4 port.
2-3 st äpple 4-5 st
1/2 msk margarin 1 msk
1 msk socker 2 msk
1/2 tsk kanel 1 tsk
50g margarin 100g
2 msk socker 3 msk
3/4 dl vetemjöl 1 1/2 dl
3/4 dl havregryn 1 1/2 dl
Sätt ugnstempraturn på 225 grader
1. Smörj en ugnssäker form.
2. Skala och skär äpplena i klyftor. Täck botten av formen med äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
3. Smält margarinet. Häll sedan margarinet i en skål och rör ner socker, havregryn och vetemjöl.
4. Fördela den smuliga blandningen över äppleklyftorna.
5. Grädda i ca. 20 min i mitten av ugnen. Pajen ska ha en ljusbrun färg.
Servera den ljummen med kall vaniljsås eller glass.
Hoppas det smakar :)
Nathalie
Kommentarer
Trackback