Lördag

Idag hade jag träning i förmiddags och så kom Karin till träningen :D hon har varit borta ett tag så det var kul att se henne igen :) Vi tränade tillsammans och vi tänade på starter och 30m startblock sedan gick vi till längdhopps gropen och hoppade längdhopp :) det gick bra för oss båda :).
På vägen hem när jag skulle gå in i bilen så verd jag till foten på något konstigt vis så jag sträckte den :/ men det är inte så farligt i alla fall ;)
Sen åkte mamma och jag till stan och gjorde några ärenden på affärer, jag köpte en bok och ett par hörlurar :)
Nu är jag hemma och ska försöka läsa min bok som jag fått genom skolan, efter jag läst den ska jag skriva en jämförelse analys mellan boken och filmen och filmen såg vi i onsdags. Den ska vara färdig v.7 innan sportlovet v.8. Dessutom har vi två nationella prov i svenskan kommande vecka.. lite nervöst men alla säger att det kommer gå bra så jag får hoppas på det :)

Ni får ha en bra lördagskväll! .. Hare bra! :)
Nathalie

Så här ser filmen ut " På västfronten intet nytt"

Äppelpaj!

Här är ett recept på min favorit efterrätt, äppelpaj :D
.. jag tyckte att ni också skulle få en lite snackbit, så här är receptet ;D


Tillagningstid: ca 40min

2 port.                         
4 port.
2-3 st      äpple           4-5 st
1/2 msk   margarin  1 msk
1 msk     socker       2 msk
1/2 tsk     kanel            1 tsk

50g        margarin       100g
2 msk   socker          3 msk
3/4 dl   vetemjöl       1 1/2 dl
3/4 dl   havregryn   1 1/2 dl

Sätt ugnstempraturn på 225 grader
1. Smörj en ugnssäker form.
2. Skala och skär äpplena i klyftor. Täck botten av formen med äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
3. Smält margarinet. Häll sedan margarinet i en skål och rör ner socker, havregryn och vetemjöl.
4. Fördela den smuliga blandningen över äppleklyftorna.
5. Grädda i ca. 20 min i mitten av ugnen. Pajen ska ha en ljusbrun färg.
Servera den ljummen med kall vaniljsås eller glass.





Hoppas det smakar :)
Nathalie

Fredag

Idag på skolan hade vi stor samling, då vi bland annat sjöng för dem som hade fyllt år i januari. Grattis än en gång och så kart ett grattis till er alla andra som har fyllt år! :) Sedan var det dags för lektion, som härligt var så hade vi bara eget arbete lektion.. som vi har varje fredag ;) efter lektionen var det dags för lunch, då bjöd våran kock kurt på Kalaps med potatis och rödbetor, gott var det ;) han gör ofta god mat :D Efter lunchen gick jag till Friidrotten/träningen och tränade på starter och Fredrika också :)
Nu är jag hemma och bara tar det lungt och myser :)
I morgon är det träning igen ;) :D

Ha en jätte bra fredagskväll! :)
Nathalie


En bild på Carro :)

Torsdag

Idag på träningen körde jag startblock, med mina nya sprintspik skor dessutom, dem är jätte bekväma och sköna :D ... Det gick även jättebra efter åt gick jag till längden och hoppade längdhopp det gick bara helt okej.. har lite träningsvärk ^^ ..

Hinner tyvärr inte skriva så mycket ikväll men imorrn ;)

Hare bra och sov gott! :)
Nathalie


Tisdag

På skolan idag så gick vi igenom nationella provet i Sv del A, det känndes rätt bra men jag är nervös till provet.. på engelska lektionen hade vi nationella test i att läsa och svara på frågor.. den var svår :S hela klassen tyckte det dessutom. Jag fick även veta att på provet är det svårare :O .. det är bara att göra sitt bästa ;)
Efter skolan var det träning vi 5 tiden. Uppvärmningen ville Jakko hålla i.. det var en bra uppvärmning :) Efter det körde jag och några till spänsthopp och vi skulle landa på en tjockmatta.. det gick väldigt bra :) och jag måste beundra dig Emma för din snygga landning som blev magplask xD hur duen lyckades hahaha och Jenny med sin säckhoppnings still med armarna i dina en bentshopp fram till mattan xD
..För att bort se från det gick träningen idag bra :) Lite styrka imorgon kanske :)

Ha en bra kväll! :)
Nathalie


bilder från Karlstad :)


arenan :)


. . arenan


arenan och så der man prispallen :)


våran flagga :)


Jenny ska köra 60m nu.. det är hon i rött :)


och nu är det hector som kör 60m.. vet ni vem? kan ni se honom? :D


Här hejar vi på dem :D kul att du vände dig ot kamran johanna :D


Louises lunch låda .. rättare sagt frukust.. ne, jag vet inte ;P haha




vi tog lite bilder på varandra ^^


haha, Emma :D


Dina söta kinder johanna ^^ jag fick allt med dem på bild :D <3


haha, man kan tro att du luktar lilla under armen när du gör så där xD .. du viker bara undan från kameran x)


Johanna i hotellrummet när hon ligger i sängen och äter godis ;)


Vi går en is promenad.. så halt .. ;)

Tyvärr itne så många bilder på när ni tävla..

Karlstad

(Har vart dålig på att skriva :S .. men ibland har man tyvärr bara inte tid :/ )

I helgen var vi friidrottare i Karlstad och tävlade :D
Dagen började med att vi åkte kl 5 på lördag morgonen .. jag var riktigt trött då .. jag, emma och johanna vi satt längst bak i mini bussen och sov .. ZzZz när vi kom fram till karlstad var det dags för Fredrika att tävla i 60m, det gick nog rätt bra för henne, hon slog nog pers :D Dagen rullade på vi var hela dagen där i arenan. Jag tävlade inte förns nästa dag i längd. Under lördagen då fick jag rätt ont i huvudet pga den dåliga luften, det var så varm luft och jag var trött. Jag tittade på ett par sprint spikskor som jag då köpte riktigt snygga och bekväma :). När vi/dem hade tävlatr färdig för idag åkte vi till hotellet vi skulle bo på "Scandic Winn"  :). Vi åt en sen middag på en pizzeria men det var gott och vi var hungriga ;)
Garttis till er friidrottskamrater som slg pers och kom på pris pallen :D :D

På söndags morgonen steg vi upp 8.15 och vi åt några minuter senare en jätte gooo fukost beffé :D När vi var klara på hotellet checkade vi ut och åkte till arenan :) Jag fick ont i huvudet under dagen igen fast jag gick ut och tog luft rätt ofta, jag tog även en alvedon men den räkte bara i 30 minuter eller nåt :/ . När det var tajm för mig att tävla var kl 16.30 och då var jag trött och hade ont i huvudet .. inge bra.. Men jag fick in en bra plank träff men jag hade inte kraften till något bra hopp..men men .. tävling blir det snart igen och bättre ska det gå ;) Men jag vill alla fall gratta er som gick jättebra för :D

Vi som åkte ditt var: Emma, Johanna, Louise, Fredrika, Jenny, Linus, Hector, Evelina, Matilda, Camilla och jag Nathalie.. och så klart våra kära tränare :):)

Jag ska lägga upp lite bilder senare :)

Ha det bra! :)
Nathalie

Min hund Birk



God kväll på er! :)
Här är två bilder på min hund Birk. Han var riktigt jul fin i julas
:) och det var en riktig mysig jul <3
Fotografen är mamma
:) hon är jätte duktig på att fota.



Imorgon bär jag mig av och mina friidrotts kompisar till karlstad över helgen och tävlar. Vi ska visa vad vi kan i våra grenar, vi är taggade! eller hur !? ;D

Ha en bra och trevlig helg! :)
Nathalie

Onsdag/Torsdag

I onsdags så hade vi på skolan nationella test i svenskan. . det gick allt bra men det börjar bli lite nervöst till självaste proven. Vi har haft tester varje dag denna vecka, i engelska och svenska.. om två veckor har vi det första nationella provet :O :S men jag ska göra mitt bästa. Efter skolans slut åkte jag hem och pluggade lite, tog några promenader med min hund, men i morgon är det träning igen :)


Idag har det inte vart så mycket på skolan, inget nationellt test alla fall^^. Efter skolan gick jag till våran träningenshall :) Jag satte mig och åt mitt mellan mål jag hade med mig. ;) ..  efter cirka en timme eller så var det dags att träna. Idag tränade jag på längdhopp och det känndes riktigt bra så det kommer gå jättebra på tävlingen i helgen :D
Efter träningen när jag hållde på att klä på mig mina mjukisbyxor och tröja så kom Oscar, Karl och Mick springade i full fart och jagade varandra.. Micke som jagade Karl såg mig (jag stod i närheten.) och tog mig som "gislan"  han hotade med att hälla vattnet han hade i sin vattenfalska på mig.. han hållde mitt huvud under hans arm och började gå mot Karl och Oscar som var lite längre bort.. Jag hade ingen blekaste aning vad dem hållde på med men Mick släppte mig alla fall när han frågade Karl nått.. Jag kännde efter ett tag att Micke ska allt få igen.. han är en riktig buse ;D Jag hade min vattenfalska i handen så jag sprutade lite vatten på honom för det han gjorde mot mig .. ( det var ingen bra idé). Han började jaga mig och sprutade vatten på mig. Jag tog mig tillförsvars men han fortsatte så jag belv helt dyng blöt.. han tömde en hel stor vattenfalska på mig när jag låg på marken och kämpade att få bort dig, det bara droppade om mig.. fy f*n på dig Micke x) Du blev själv blöt men inte lika mycket som jag men du fick vatten i din sko som du var värd x) Det tyckte Marcus var min bonus, han stod bara och tittade på och skrattade och lika så gjorde Karl och Oscar.. Det gjorde vi med men jag är inte glad på dig Micke! Jag undrar när du ska sluta med dina dumheter och barnsligheter Micke lilla x) (Micke är 17år).



Hoppas att du fick en bra kväll :) nu ska jag sova. Ha det bra & god natt :)
Nathalie


fotografen mamma ..



Dom här mötte mamma på när hon var ute och fota.. Det är inte ofta man träffar på sånna här personer när man ute :) Jag tycke dom var väldig fina :)

ha en fortsatt trevlig och bra vecka! :)
Nathalie

Tisdag - vilken dag :/

Dagen började inte precis bra :/ . Jag hade så otroligt stressigt på morgonen för att hinna med bussen till skolan. Men när jag väl hann till bussen och kom till skolan var allt som vanligt igen.. lungt..  ;) På svenska lektionen så fick vi läsa igenom ett häfte som vi kommer få på nationella provet. Lektionen efter som var engelska var det nationella test igen, vi skulle lyssna och svara på frågor och resultatet blev bättre än vad jag hade förväntat mig :) . Efter skolan gick jag till träningeshallen och åt mitt mellan mål som jag hade med mig, det var gott ^^. Sen var det dacks för träning :) Idag körde jag häck och det började bra tills jag fastnade över häcken när jag kom med fel ben, jag snubblade med en duns och föll på marken och fick väldigt ont i knät :(  .. men som tur var så fick jag ingen stor skada .. Nu sitter jag hemma och försöker vila mig och mitt knä, det börjar kännas lite bättre nu alla fall..

snart tävling :D det ska nog allt gå bra!

Sov gott i natt & Ha det bra! :)
 
Nathalie


Måndag

Måndag.. skola igen.. jag började halv nio och skolan flöt på tills vi slutade klockan halv tre. Efter skolan åkte jag hem och pluggade och åt mat. Vid sju tiden åkte mamma och jag till träningen och körde våra grenar :) . På träningen idag körde jag spänst hopp över häckar som gick bara bra :) Efter det gick jag över till grenen längdhopp och hoppade några hopp :) Många hopp kändes riktigt bra och jag kände mig riktigt nöjd med det eftersom det snart är tävling :) Så i helgen blir det tävling tjejer :D .. och killar förstås, jag har inte glömt bort er ^^.

Ha det bra!
Nathalie


Mitt bloggande

Hej, kul att du kollar in min sida!
Här kommer jag skriva om mina träningspass och om mina tävlingar...
Och lite annat också ;)




Ha en bra dag!  =)
/ Nathalie